28 Ocak 2012 Cumartesi

KREM RENKLİ KAZAK

     
    Bu haftasonu internette gezerken çok güzel birkaç model buldum hem kolay hem çok şık. Birebir aynı modeli uygulamanız gerekmiyor. Mesela arkasının bir kısmına ajur dediğimiz model uygulanabilir. Ön tarafına ve kolunun tekine ise karnabahar veya inci kütlesi denilen model uygulanabilir.
      Ajur modelin yapımı: On ilmeklik bir deneme parçası yapalım. İlk önce şişimize 10 ilmek atalım. İlk 2 sıra düz örelim ve 3. sıradan itibaren modeli kuralım. İlk ilmeği örmeden alıp
Şişimizin üzerine ipi dolayalım ve ondan sonraki iki ilmeği birlikte örüp tek ilmek yapalım. Sıra sonuna kadar bunu tekrarlayalım. Arkadan hepsini kendimizden yana ( yani ters örgü) örelim. Her sırada aynısını tekrarlayalım.

       İnci kütlesi için ise yirmi ilmeklik deneme parçası için ilmeklerimizi şişimize atalım.İki sıra düz örgü örelim. Sonra ipimizi ön tarafa alarak 3 defa her iki ilmeği birlikte örelim. Yani 6 ilmeği üç ilmeğe indirelim. Kesimin arkasından 6 defa , ipi şişe dolayıp bir ilmek düz örelim. En son dolamadan sonra 3 defa iki ilmeği bir ilmek yapalım. Yani 6 ilmeği 3 ilmeğe indirelim. Daha sonra örgünün tersinden kendimize doğru ters örgü bir sonraki sıradadüz yani karşıya doğru ve tersinden ters örgü örelim. Sonraki sırada ipimiz yine bizim tarafımızda yani tersden aynı modeli yapalım. Böylelikle inci kütlesin, elde etmiş olabilirsiniz.

      Benim 11 yaşımda ördüğüm iki kazağımın modeli inci kütlesi idi; bu yüzden inci kütlesini çok severim. Umarım benim gibi siz de zevkle örersiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder